תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך

תכנון מערכות חשמל ומתח נמוך

לעסקים רבים אין את הידע והניסיון לתכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך לעסק שלהם וברוב המקרים מנהלים ובעלי העסקים אינם יודעים לענות על השאלה הבסיסית:

✅ תחום תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך, גם כחלק מהצורך בחדרי תקשורת למרכזיות ולמחשבים, משנה את פניו במהירות בשנים האחרונות.

✅ אילו סוגי מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך יש בשוק?

✅ מי יכול לייעץ בתכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך לעסק שלי?

כל מה שכל גולש, מנהל ובעל עסק צריכים ורוצים לדעת, על תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך.

מי זקוק לתכנון תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך?

כל עסק או ארגון ,שיש בו חדר מחשבים או מערכות תקשורת ומחשוב, זקוק לתכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך בעסק.

הצורך הזה ממש הופך לחובה, כאשר יש לעסק Data Center קטן עד ענק, לצרכי מחשוב, תקשורת וטלפוניה, מתקן הנמצא בשליטת בעלי העסק.

ההתקדמות המהירה של מערכות המחשוב והתקשורת לתצורות של רשתות שירותי מחשוב ענן, יוצרות קושי בעסקים ובארגונים רבים, שלא ברור להם כיצד ניתן לשדרג את תשתיות התקשורת הוותיקות לתשתיותIP  מלאות – "קצה לקצה" ולפעול בגישת "התקשורת האחודה".

המהפכה הדיגיטלית בתחום שירותי התקשורת והטלפוניה הפכה לעובדה קיימת, גם בישראל.

למה בכלל יש Data Center בעסק?

אם נהוג לומר ש"מידע הוא כוח", הרי שמרכזי נתונים (המכונים בשם דאטה-סנטר – Data Center, מכונים לעיתים גם "חוות שרתים", או "חדרי שרתים"), הם מרכז הכוח והמוח של כל עסק וכל ארגון.

בעבר, ה-Data Center היה הלב של כל עסק והכיל בתוכו את כל תשתיות התקשורת והמחשוב של העסק. זה השתנה לחלוטין בשנים האחרונות, אם כי הצורך הזה עדיין לא נעלם, ויישאר עמנו עוד שנים רבות.

עולם התקשורת והמחשוב צועד במהירות לכוון של שימוש מלא בשירותי ענן בכל תחום (כולל בטלפוניה), ומערכת תקשורת ומחשוב, שאינה מסוגלת לתמוך בהתפתחות זו, דינה להיזרק לפח האשפה די מהר.

שוק התקשורת העסקית בישראל, בדיוק כמו מה שמתרחש בכל העולם, משנה את פניו במהירות ועסקים רבים, קולטים את הכיוון העולמי, שלפיו אין צורך בכלל במרכזיה, או בחדר שרתים למחשבים, כי בכלל אין צורך במוצרי חומרה כאלה בעסק (או בכלל).

אולם, לא הכל ניתן להעביר לשירותי ענן ולא כל המנהלים ובעלי עסקים מוכנים להעביר את הכול לשירותי ענן. כך, שהצורך לתכנן, לתפעל ולתחזקData Center  פרטי, מקומי ובשליטה ישירה של בעלי העסק ומנהליו – עדיין קיים.

חדר מחשבים ותקשורת עסקי של העבר, כלל ציוד רב, ולעיתים אף היה מורכב ביותר, עמוס ציוד וערב רב של כבלים וציוד אחר. בכל חדר מחשב ניתן היה למצוא תשתיות תקשורת עם ארונות תקשורת וארונות שרתים, כחלק ממערכת תקשורת הנתונים והשליטה על המחשבים וציוד התקשורת של העסק. ובנוסף: מערכת של מיזוג אוויר, מערכות חשמל בעלות תפקיד חשוב בתפעול מערכת המחשוב, מערכות בקרה ובטיחות, שדואגות לפעילותה התקינה ולמצבי חירום, מערכת כיבוי אש, מערכת אל-פסק (ואולי אף גנרטור קטן), מערכות הגנה מגוונות, רצפה מיוחדת (לבידוד) ועוד. בהיותו כזה, חדר מחשב ותקשורת דרש תכנון מדויק ונכון והחשוב מכל, התאמה מלאה לכל צורך עסקי. זה היה עסק די יקר ומסובך לתחזוקה.

החומרה של העבר נמצאת היום אי שם בחוות שרתים (Data Center) של ספק שירותים המתמחה בתחום ה-Data Centers ומספק שירותי ענן לכל צורך, בכל עת, לכל מטרה, לכל עסק, לכל מכשיר קצה, בכל מקום, לכל אפליקציה, לכל שירות ולכל צורך קיים או עתידי.

אולם, כאמור לעיל, עדיין יש לא מעט עסקים, שנזקקים להקמת חדרי שרתים וחדרי תקשורת מחשבים, בעיקר מהטעם, שהם לא עברו לשירותי ענן, או שהם עוברים (פיזית) למקום חדש אחר, או שמטעמי אבטחה (ומטעמי חששות של בעלי ומנהלי העסק), ההחלטה היא להמשיך לקיים חוות שרתים עם רשת תקשורת, ארונות תקשורת, מערכות אחסון ומחשוב, עם כבילה, מיזוג, אבטחה, גיבויים וכל מה שמסביב, באופן מקומי – ב"חצרי העסק" (מכונה בשם המקצועי: On-Premise).

לקבלת הצעת מחיר לתכנון מערכות חשמל, תקשורת ומתח נמוך

ארון תקשורת מחשבים - תכנון מערכות מתח נמוך

מה המשמעות של תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומתח נמוך?

חדרי שרתים ומחשבים (הכוללים, בין היתר, מערכות תקשורת ומערכות אחסון) הפכו בעשור הקודם לליבת כל עסק וארגון. תכנון נכון של מערך חדרי מחשבים בכלל וארון תקשורת רשת מחשבים בפרט מהווה מרכיב עיקרי בעל חשיבות עליונה לכל ארגון, אם הוא זקוק לזה בתוך כתלי העסק.

בשנים האחרונות גוברת המגמה לאיחוד רשתות התקשורת, טלפוניה ורשת מחשבים כ"תשתיות אחודות" (UC – Unified Communications) המותקנות ביחד עם אביזריהן תחת ריכוז תקשורת אחוד, ע"י ארונות תקשורת וארונות שרתים המאחדים את מכלול הפונקציונאליות הנדרשת כגון: ייצוג תשתיות תקשורת בארון, שרתים, מתגים, מרכזיית הטלפון של הארגון, נתבים (ראוטרים – Routers), מתגים, מוצרי אבטחה וסייבר, מערכות איזון עומסים, מערכות CDN (לטיפול ושיפור "חוויית השימוש") או Proxy, מערכות חשמל, כיבוי אש ומיזוג, מערכת כריזה, מערכת מצלמות, מערכת בקרת כניסה, מערכת מעליות, מערכת אזעקה ועוד.

בעבר, מערכות "תקשורת אחודה" – UC היו מיועדות לארגונים גדולים, ולכן גם תומחרו בעלויות גבוהות. כל זה נחלת העבר. ה-UC, כמו כלים ארגוניים ועסקיים רבים, וגם בגלל מהפכת הענן והווירטואליזציה, התאים את עצמו לדרישות ולצרכים של עסקים בכל סדר גודל.

עקב המגמה לריכוז יישומי תקשורת, טלפוניה ומחשבים בארגון בריכוז תקשורת אחד, מתעוררים אי סדרים ובעקבותיהם לקויים בתכנון ה-Data Center וארונות התקשורת והמחשוב בארגון, שנובעים ממעורבות של מספר בעלי מקצוע הקשורים לריכוז התקשורת בארון רשת המחשבים (אנשי IT, ספק התקשורת הקווי, אנשי טלפוניה, מומחי מערכות חשמל, ועוד), כאשר לכל גורם יש דרישות משלו ללא גורם מאחד ומרכז.

מה יש לתכנן מלבד תחום ארונות המחשוב והתקשורת?

סביב כל ארון תקשורת יש ציוד נלווה בכמות לא קטנה, שיש לקחת בחשבון בעת הרכישה וההתקנה, וזה כולל, בין היתר:

  • פאנלים לניתוב (יש הרבה סוגים לפי הצרכים של כל ארון).
  • מדפים קבועים ומדפים נשלפים.
  • כבלים (בעיקר כבלי תקשורת). כיום מקובל להשתמש בכבילה ברשתות תקשורת אחודות לטלפוניה ורשת מחשבים מרמת Category-6a ו-Cat7, בתקן GIGA. תקן Cat8 החדש יותר (בישראל זה תקן 1/8.2) מתחיל להיות מקובל בשוק. יש כמובן מערכות כבילה מתקדמות הרבה יותר, עד רמת סיבים אופטיים מסוגים שונים.
  • מערכות חשמל וכבלי חשמל.
  • מערכות אל פסק.
  • מחברי תקשורת (בין כל רכיבי התקשורת שיש בעסק) מסוג SFP תוך הקפדה על תאימות לתקן MSA.
  • גנרטור עצמאי לגיבוי מערכות החשמל והאל-פסק (לפי הצורך, מאוד מומלץ).
  • מתגים להעברת חשמל על כבלי התקשורת. זאת, במיוחד לציוד קצה קטן וחכם, שממילא מגיע אליו כבל תקשורת (דוגמת מצלמות אבטחה חכמות, נתבים חכמים ), ציוד, שאין צורך למתוח אליו קו הזנת חשמל. התקן המשולב הזה של תקשורת וחשמל נקרא בעגה המקצועיתPoE (ר"ת: .(Power over Ethernet
  • מאווררים.
  • מזגן לחדר.
  • מערכות הגנה פיזיות (דוגמת: מנעולים, כלובי רשת, דלתות חסינות, מערכות אזעקה, מצלמות אבטחה, סנסורים ועוד).
  • מערכות אבטחה וסייבר.
  • מערכות גילוי אש ועשן.
  • מערכות כיבוי אש.
  • מערכות ניטור ושליטה (שו"ב).
  • מערכת כריזה.
  • מתגים שונים דוגמת KVM, Offload ועוד.

 תשובות קצרות לשאלות נפוצות


מהן המשמעויות המעשיות של
תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומתח נמוך?

כיום, מומלץ לקחת את הפתרון מספק מומחה, שיודע לספק הכול: ניתוח הצרכים, ייעוץ, בחירת הציוד, התקנה, תחזוקה ושירות. הגישה הזו מתאימה לעסקים בכל סדר גודל.

לצדו חייב להיות יועץ מומחה, שיתכנן ויפקח על כל התהליכים, לרבות היישום, ההרכבה, התחזוקה ועוד, מנקודת המבט של האינטרסים העסקיים של בעל העסק, ולא מנקודת המבט של האינטגרטור, שמעוניין למכור ציוד ושירותים לעסק.

כמעט כל חברה, שעוסקת בתחום הזה, מספקת ייעוץ (בד"כ ללא תשלום) עבור תכנון ראשוני למערך תשתיות רשת מחשבים והתקשורת בארגון. הייעוץ כולל אפיון ושרטוט הנדסי מפורט של תצורת מערך חדר שרתים \ ארון שרתים תוך שילוב תשתיות רשת מחשבים פאסיביות, עם ציוד תקשורת ומחשבים אקטיביים כגון מתגים ,(Switches) נתבים, שרתים, מרכזיות טלפון, מצלמות אבטחה ומערכות אבטחה, סנסורים, מערכת כיבוי אש, מערכת מיזוג, חשמל ובקרה בארון תקשורת רשת מחשבים לחדרי שרתים.

למה לעבור לתשתית אחת של כבלים?

אין צורך בביצוע חישובי ROI וחיסכון מסובכים, מפני שברור, שרשת תקשורת אחת עולה פחות (פחות עלויות הקמה, פחות צנרת, פחות עלויות תפעול, פחות תחזוקה, פחות ביטוח), מאשר 2 רשתות במקביל באותו משרד.

המציאות היא, שבעסקים רבים בישראל יש עדיין 2 רשתות קוויות (רשת תקשורת על בסיס אתרנט ורשת של חוטי הטלפון של בזק). לעיתים קרובות יש בעסק 3 רשתות ואף 4 רשתות נוספות (סה"כ עד 6 רשתות במקביל), כשהרשתות הנוספות הן: רשת החשמל, רשת מתח נמוך, רשת קואקס ורשת .WiFi לא צריך להיות מומחה להנהלת חשבונות כדי להבין שריבוי רשתות הוא גם ריבוי הוצאות.

מהן הנקודות הקריטיות בבחירת פתרון חדש?

מעבר להיבטים של תקציב, הנקודה החשובה ביותר היא מוכנות המערכת החדשה לגישה של "ענן מקומי" עם יכולת חיבור ל"ענן חיצוני" (דהיינו: הגישה הרב-עננית, או המכונה לעיתים: היברידית, כשכיום מקובל להשתמש בגישה של Multi-Cloud – "ענן מרובה").

הנקודות הקריטיות החשובות בתכנון מערכות חשמל ומתח נמוך

  • תכנן שטח נכון.
  • תכנון מערכות מיזוג אוויר מתאימות.
  • תכנון מערכות חשמל וגיבוי, על פי התקנים.
  • תכנון גיבויים ושרידות (לרבות כיבוי אש, הצפות ועוד).
  • תכנון חדר בקרה ואמצעי בקרה.
  • תכנון נכון של כל מערכות המתח הנמוך.
  • התאמה והכנה למצבי חרום, הדורשים מעבר העסק ועובדיו החיוניים למתקן Data Center  חלופי ומוגן.
  • תכנון מערכי הגנת סייבר.
  • שמירה על תקנים ושמירה על "ירוק" (חיסכון באנרגיה ושימוש באנרגיה ירוקה).

תכנון, הקמה, שדרוג וארגון של Data Center מחייבים את הנהלת הארגון והעסק לגיבוש מדיניות ברורה ומוגדרת של הצרכים בהווה עם מבט לעתיד הנראה לעין ועד 10 שנים לפחות קדימה. יש צורך להתחשב בצורך המתמיד בשינויים וגם לקחת בחשבון שינויים וגידול עתידי בקביעת השטח, גודל השטח ומיקום השטח בתוך הארגון / העסק. כל אלה חייבים להבחן בחשיבה מעמיקה ומתוכננת.

האם יש היבטים נוספים תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך?

בהחלט. בשלב תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך יש לבחון היבטים רבים נוספים:

– הקמת מחיצות עתידיות, תעלות ומדפים בחדר עצמו (אם יידרש).

– שילוב מצלמות חכמות (מבוססות AI – אינטליגנציה מלאכותית) לצרכים מגוונים.

– הקמת "רצפה צפה" בהתאם לכמות הציוד העומדת להיות בחדר (כולל תכנון עתידי).

– תקרה, תאורה ומיזוג מתאים.

– הכנה לפריסות כבלי חשמל וכבלי תקשורת בנפרד ובבידוד.

– שילוב מערכת הטלפוניה ופריסת תשתית הטלפוניה בשילוב עם רשת המחשוב.

– מערכות גיבוי ושרידות (רצוי ומומלץ לפי תקנים בינלאומיים).

– הקמת תשתית "תקשורת אחודה" – UC&C בעסק עצמו.

– בדיקת הצורך במערכות שירותי CDN או Proxy (נחוץ במיוחד לעסקים הנשענים על רשת האינטרנט העולמית).

– הקמת חדר מנהל מחשוב והתקשורת ועוד.

– התקנת סנסורים כדי לספק יכולת להפוך את חדר השרתים ל"חדר ירוק" מבחינת החיסכון באנרגיה. זאת, כי עלות החשמל היא העלות הכי כבדה בהוצאות על חדר ארונות מחשבים ותקשורת.

לכן, יש לתכנן היטב הקמת מערכות נוספות לשירותי המחשוב לרבות מערכות, שיש להן נגיעה חשובה וישירה לחדרי השרתים והתקשורת:

מערכות מיזוג אוויר. לפי ארגון ASHRAE, הארגון האמריקאי למהנדסי מיזוג אוויר, הטווח המומלץ של טמפרטורת האוויר המסופק לשרתים נע בין 18 מעלות ל-27 מעלות צלזיוס. דהיינו: ניתן לחסוך הרבה כסף במיזוג האוויר (שזו ההוצאה הכבדה ביותר לאורך זמן בחדרי שרתים ותקשורת), ע"י כיוונון הטמפרטורה הרצויה ל-25 או 26 מעלות צלזיוס.

– מערכות גיבוי UPS.

– גנרטור לגיבוי מערכת החשמל.

– מערכות גילוי אש ועשן.

– מערכות כיבוי (מבוססות גז) העונות על תקני כיבוי האש.

– בקרת טמפרטורה.

– מערכות כריזה.

– מערכות גילוי הצפה ונטרול הצפה וחדירות מים.

– מערכות בקרת כניסה מבוססות ביומטריה.

– מערכות לגילוי פריצה.

– סנסורים מסוגים שונים (IoT) לפי הצרכים שהוגדרו.

– מערכות בקרה ובטחון כולל מצלמות אבטחה חכמות עם זיהוי פנים חכם (AI) ברמה ביומטרית, כלומר: ניתן לאשר כניסה וגישה רק על סמך זיהוי פנים.

מהם תקני חוות שרתים ותקשורת המכילים ארונות תקשורת ומחשוב?

יש כיום מערכת תקנים בינלאומית מאוד מסודרת לתחום חדרי וחוות שרתים ותקשורת, ברמות תקן הנעות בין T1 (Tier) עד T4. חוות שרתים ברמת T4 תיבנה מוגנת עמוק מתחת לפני הקרקע ומוכנה לעמידות בפני כל אסון, גם בפני התקפה אטומית, או רעידת אדמה חזקה. הצורך הזה קיים רק לגבי עסקים מאוד רגישים. ברוב העסקים בישראל יהיה מספיק לעמוד ברמת התקן עד רמת T3.

יש מחיר לכל רמת תקן ולכן זה אחד הפרמטרים החשובים ביותר בתהליך בחירת הקמת חדרי תקשורת ומחשבים. עסקים רבים נוטים להתעלם מהתקנים הללו ואח"כ הם מופתעים כשיש אסון או נפילה של כל המערכות.

יש לא מעט דוגמאות של עסקים, שהתמוטטו במהירות ופשטו את הרגל, כי חדר המחשבים שלהם הוצף או נשרף, ולא היו להם מערכות הגיבוי המתאימות, מערכת התחזוקה המתאימה, הרישיונות המתאימים והביטוח מתאים.

גם שימוש בחוות שרתים של צד שלישי, אינו פוטר את העסק מהצורך לספק: גיבוי, אבטחה, שרידות, הסכם תחזוקה והסכם ביטוח לחוות השרתים (גם כשהשרתים נמצאים פיזית בידי מפעיל חוות שרתים מתמחה).

האם יש לי בכלל צורך בחדרי שרתים עם ארונות תקשורת ומחשוב?

חיסכון בהוצאות (ובמיוחד בהוצאות התקשורת והמחשוב) הוא "צו השעה" בכל עסק וארגון. לכן, לפני שנכנסים לפרויקט של הקמת חדרי תקשורת ושרתים (או שיפוץ ושדרוג חדר תקשורת ושרתים קיים), יש לשאול את השאלה: האם בכלל יש כיום צורך בחדר תקשורת ושרתים?

התשובה לשאלה הזו, במיוחד בעסקים קטנים עד בינוניים היא: לאו מוחלט. אמנם, עסקים וארגונים זקוקים לשירותי מחשוב בכל פעילותם. אולם, מדובר בסעיפי הוצאה בלתי נשלטים. הדרך הנכונה להחזיר את השליטה בהוצאות הללו היא: להיפטר מכל הציוד ולהפוך את חדר התקשורת והשרתים לחדר המביא הכנסות לעסק, ולא להמשיך בשיטה הישנה, שבה החדר הזה הוא רק הוצאות הולכות וגדולות לעסק.

עסקים מוצפים כיום בשפע של פתרונות תקשורת ומחשוב מתקדמים, לרבות בענן. אחד הפתרונות המתקדמים ביותר הוא תחום שירותי תקשורת, מחשוב ושיתוף אחודים :UCaaS  (ר"ת:  .(Unified Communications as a Serviceהמונח הזה הוא המימוש השירותי בענן (בתשלום חודשי קבוע וידוע), של גישת "התקשורת האחודה" (UC&C).

כיום יש הרבה ספקים המספקים את הכיוון הזה (של שירותי ענן) ונגמרה התקופה, שבה מנהלים שאלו: האם כדאי לעבור לעבודה שיתופית בענן (ואיזה ענן)?

כפי שכבר הודגש על ידינו לא אחת, שהדרך היעילה והאפקטיבית ביותר לחסוך בהוצאות התקשורת והטלפוניה היא להפוך את כל ה-CAPEX ל-OPEX. דהיינו: להיפטר מציוד, תוכנות, תפעול, שדרוג ותחזוקה ע"י בעלי העסק. הייעוד והמיקוד של עסקים זה לעסוק בעסקים, במכירות ובשירות, לא בתקשורת ובציוד תקשורת וטלפוניה. לכן, את נושא התקשורת והטלפוניה אפשר להעביר באופן מלא ל"מיקור חוץ", לספק שירותי תקשורת בענן, שמספק את הכל כחלק בלתי נפרד מהשירות שלו (בד"כ בעלות מזערית, מול כל חלופה אפשרית).

מה עם עסקים שכן מעוניינים לתכנן ולהקים חדרי תקשורת ושרתים?

הדרך הנכונה ללכת בה כוללת את הצעדים הבאים:

  • להכין תכנית עסקית, שבה ייבחנו הצרכים של העסק מול ההשקעה הנדרשת וחישוב ROI להשקעה הזו.
  • לבצע הכנות מוקדמות לבניית חדרי תקשורת ושרתים ובכלל זה: העברת כל תשתיות התקשורת בעסק ל"תשתיות אחודות" ו"כבילה אחודה", כדי לחסוך בהוצאות על התשתיות הפיזיות ושדרוג מערכות ההפעלה למחשבי הקצה למערכות עדכניות וחסכוניות (למשל חלונות 10), לרבות מערכות הליבה של העסק (למשל Billing, CRM, ERP, פורטל אינטרנטי וכיו"ב).
  • להכין תשתיות "ירוקות" בחדר התקשורת והמחשוב. ההוצאה על החשמל בגלל מיזוג האוויר היא ההוצאה הכבדה ביותר ולכן שימוש באלמנטים של "תשתית ירוקה" היא חשובה וקריטית כדי לחסוך באנרגיה. גם נושא הגיבוי החשמלי (UPS) חייב להיות פתרון "ירוק".
  • לבצע תיחור בין ספקים, ולכלול בתיחור את נושא התחזוקה, האבטחה (לרבות הגנת סייבר), הרישיונות, הביטוחים, השדרוגים וה-SLA של השירות העתידי. יש להיזהר לא להילכד ב"חתונה קתולית" עם ספק, שלא ניתן להשתחרר ממנו לעד.
  • להכין מערכת DRP (תכנית להתאוששות מאסון והמשכיות עסקית) ומערכת הגנה (סייבר) שרידות, ולתרגל לפחות פעמיים בשנה מה עושים (ומי עושה מה) עם נפילה טוטאלית של כל המערכות (המחשוביות והתקשורתיות).

מהם סוגי תשתיות התקשורת הקיימים בישראל?

  • תשתיות חוטי הנחושת הוותיקים של בזק.
  • תשתיות חוטי הקואקס הוותיקים של הוט.
  • חיבורים עסקיים ותיקים דוגמת PRI ו- IP-PRI לחיבורי טלפוניה.
  • חיבורי נל"ן ותיקים.
  • חיבורים עסקיים חדשים יחסית, דוגמת: IP-VPN ו-MPLS וקווי SIP לטלפוניה.
  • חיבורי סיבים אופטיים (לעסק ובתוך העסק) – זה הלהיט המוביל בשוק.
  • חיבורי כבלי אתרנט, כשהתקן החדש ביותר הוא Cat 8.1 / Cat 8.2.
  • חיבורי סלולר (בעיקר דור 4 -LTE ובשנה הקרובה -5G ).
  • יש עסקים המשתמשים בתשתית החשמל הרגילה להעברת תקשורת, בטכנולוגיה הנקראת PLC (ר"ת: Power Line Communication).
  • חיבורי אלחוט דוגמת WiFi וטכנולוגיות אחרות באוויר דוגמת לייזר, מיקרוגל, גלים מילימטריים (שזה הלהיט האחרון בתחום החיבורים האלחוטיים רחבי סרט) ועוד.
  • תשתיות תקשורת וירטואליות (מקביל להתפתחות תשתיות מחשוב וירטואלית, שעברו לענן. גם תשתיות התקשורת עוברות לענן) דוגמת SD-WAN.

שורה תחתונה בתחום תכנון מערכות חשמל

תכנון מערכות חשמל, תקשורת ומערכות מתח נמוך, לרבות עבור של חדר תקשורת ומחשבים המלאים בארונות תקשורת ומחשוב, היא משימה לא פשוטה.

מומלץ, שהתהליך ייעשה לפי תקנים בינלאומיים ועם הפתרונות החדשים הקיימים כיום בשוק. תשומת לב, שרכישת פתרונות מתקדמים לתחום זה, כמו כל רכישה בעסק, צריכה להיעשות רק לאחר בחינת צרכי המשתמשים בעסק.

מומלץ לבצע תהליך מושכל של בחירת פתרונות מתקדמים לחדרי שרתים הכוללים תקשורת ומחשבים. אין להסתנוור רק מהמחיר ומהיכולות הטכניות של הספק. אסור לשכוח שכל פתרון חייב לענות על תקנים בינלאומיים ומקומיים מתאימים, לכל הרכיבים שיש סביב ארון התקשורת \ ארון המחשבים.

יש לשקול גם את רמת האמינות של הספק והאם אפשר לקבל ממנו אחריות ושירות ברמה נאותה (SLA), בלי להיות כבולים אליו לעולמים ב"חתונה קתולית". אנו עומדים לרשותכם לייעוץ ולסיוע בתהליך ההחלטה הזה.

מומלץ, שבעלי ומנהלי ארגונים, יבחנו כניסה לעולם התקשורת החדש מבוסס ענן ויוותרו בכלל על חדר השרתים. אין צורך להיות בקי במונחים של הטכנולוגיות החדשות, כי מה שחשוב לבעלי העסקים הוא: ניתן להתחיל לחסוך הרבה כסף ולהתייעל בפעולה פשוטה אחת של שדרוג טכנולוגי ומעבר לשירותי ענן.

הפתרונות של שירותים עסקיים בענן זוכים כיום להצלחה רבה בשוק העולמי וגם בישראל. זאת, בגלל ההיקף הרחב של היכולות, שבעל העסק מקבל בחבילה אחת מקיפה, שתומכת באופן מלא בכל הצרכים, עם קישוריות מכל מכשיר קצה מכל מקום בארץ ובעולם.

לקבלת הצעת מחיר לתכנון מערכות חשמל, תקשורת ומתח נמוך

 

5/5 - (3 votes)
תכנון מערכות חשמל
מעניין? שתפו ברשתות חברתיות
Facebook
Twitter
LinkedIn
אודות המחבר:

מחבר המדריך לפתרונות תקשורת ומחשוב ענן ולרכישת מרכזיות טלפון לעסקים באתרי טלקום אקספרט. מומחה בתחום התקשורת והמחשוב לעסקים מאז שנת 1991. אני מזמין אתכם לעקוב אחרי לקבלת עדכונים וחדשות בעולם התקשורת והמחשוב בפייסבוק | בלינקדאין | וביוטיוב ובמייל [email protected]

אולי יעניין אותך גם
.npf{display: none !important}
חיוג מהירוואטסאפ